Τσίπουρο

Ο οίνος είναι δική μας υπόθεση. Η οικογένεια μας εδώ και τρείς γενιές ασχολείται με την παραγωγή κρασιού και αποσταγμάτων και η διάθεση τους γίνεται σχεδόν αποκλειστικά από το κατάστημα μας.

Παράγωγα προϊόντα του οίνου μπορείτε να ζητήσετε να δοκιμάσετε και να τα απολαύσετε από το εστιατόριο, το μπαρ ή το κατάστημα στο οποίο τα εμπορευόμαστε. Όλα παράγονται με μεράκι και ιερή προσήλωση στην ποιότητα και στην φυσική Παρασκευή τους.

Εκτός από το κρασί άλλα προϊόντα που παράγουμε είναι το ΤΣΙΠΟΥΡΟ το οποίο είναι διπλοκαζανιασμένο και αποσταγμένο με αργό μοναστηριακό ρυθμό.. για να αποδώσει τα πρωτογενή φρουτώδη αρώματα της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού…της διαβόητης «Τζωρτζίνας».

Το τσίπουρο υπάρχει σε δύο μορφές. Το «γλυκανισάτο» το οποίο διπλοαποστάζετε με την πρόσμιξη του αρωματικού σπόρου «Γλυκάνισος» και προσδίδει στο τσίπουρο το ιδιαίτερο άρωμα του και την γλαυκά μορφή του κατά την πρόσμιξη του με το νερό. Το «γλυκανισάτο» συνηθίζεται περισσότερο στη Μακεδονία και προτιμάτε να συνοδεύει μεζεδάκια. Το έτερο «Χωρίς γλυκάνισο» αποστάζεται χωρίς την πρόσμιξη αρωματικών σπόρων και συνηθίζεται να πίνετε σκέτο…μετά το φαγητό…με τη συνοδεία ξηρών καρπών ή φρούτων.

Άλλα ποτά τα οποία είναι παραγωγής μας είναι το ηδύποτο «ΡΑΚΟΜΕΛΟ». Είναι απόσταγμα διπλοκαζανιασμένο και εμπλουτισμένο με γνήσιο Θασίτικο μέλι και τοπικά αρωματικά βότανα. Πίνεται και ζεστό ως αλκοολούχο ρόφημα με τσάι ή σκέτο.

Επίσης παράγουμε λικέρ απόσταξης εμπλουτισμένο με φυσικό άρωμα πορτοκαλιού και απόσταγμα παλαίωσης (brandy)…τριπλοαπόσταγμα παλαιωμένο σε βαρέλι φτιαγμένο από ξύλο μουριάς για 5 χρόνια.

 

Όταν δε δύνασθε να συμμετέχετε στη διαδικασία κατά το μήνα Οκτώβριο και Νοέμβριο ΕΛΑΤΕ να σας κεράσουμε και να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας ..για να γευθείτε λίγο από τη φιλοξενία μας και λίγο από τα αγαθά που μας χαρίζει ο τόπος που αγαπάμε και προσπαθούμε να αγαπήσετε και εσείς.


Videos Τσίπουρου

 

San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach tsi San Antonio Beach Τσίπουρο

GreekDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Ακολουθήστε μας!

Tripadvisor